BUSCANT EL SOL AL BARRI VELL DE GIRONABUSCANDO EL SOL EN EL BARRIO ANTIGUO DE GIRONA

1-2-ACTUAL 02  P1240829 Estat inicial de l’habitatge.

L’estat inicial era de molt mal estat. Les finestres del riu no tenien vidres. L’aire i els coloms entraven lliurement a niuar . Hi havia goteres, envans trencats i no es podia aprofitar res. Abans de fer cap proposta es va extreure el cel ras per veure l’estat de les bigues . Aquestes estaven bé, excepte la jàssera que les suportava, que estava literalment partida i es recolzava miraculosament. Amb aquest inici es va decidir seguir fent cales i saber com estaven les bigues del terra. Aquestes estaven pitjor que les del sostre. Calia intervenir totalment en l’habitatge. Es va procedir a fer la substitució de les bigues de fusta del terra per una bigues d’acer. L’execució de l’obra es va fer per l’habitatge sense afectar l’interior de l’establiment inferior. el qual tenia un cel ras. El canvi es va fer acuradament per sobre. Es va resubjectar el cel ras inferior a la nova estructura de sostre. Amb el terra ja sòlid, es va procedir a fer la substitució de la jàssera superior. Aquesta es va dimensionar fent la hipòtesi de suportar càrregues per envans de pisos superiors.

Proposta

9512-ESTAR 2
La proposta va consistir en fer dues zones, una a cada costat de la part central que era portant.  A la banda del riu quedava una sala diàfana de 20 m2 per distribuir a la banda del carrer una altra d’un 15 m2. Sense l’encanyissat dels cel rasos l’espai es més alt del normal sense ser una doble alçada. Amb aquestes premisses es volia fer un programa funcional complet. A la zona de dia es volia tenir un espai d’entrada, biblioteca, cuina, menjador, estar, galeria i el lavabo. A la zona de nit, una habitació i un vestidor Un moble central és el que va permetre encabir tantes funcions en un espai tant petit. Aquest moble fet amb DM pintat era espai de rebost, espai de llibres, espai de recolzament de sofà. El recorregut era perimetral i els recorreguts eren més llargs i així aconseguírem un programa complet.

1-2-planta   9512-BIGA

Procés d’obra …
9512-BIGA 9512-ESCALA altell  2 cuina 1-2-obra 9512-CUINABANY 9512-LAVABO 9512-ESTAR

1-2-ACTUAL 02  P1240829 Estado inicial de la vivienda. El estado inicial era de abandono total. Las ventanas del río no tenían vidrios. El aire y las palomas entraban libremente a hacer sus nidos en el interior. Había goteras, tabiques partidos y no se podía aprovechar nada. Antes de hacer ninguna propuesta se extrajo el cielo raso para ver el estado de las vigas . Estas eran de madera. Estaban en buen estado excepto la jácena que las soportaba, que estaba literalmente partida y se apoyaba milagrosamente. Con este inicio se decidió seguir haciendo calas y saber como estaban las vigas del suelo. Estas estaban peor que las del techo. Había que intervenir totalmente en la vivienda. Se procedió a hacer la sustitución de las vigas de madera del suelo por una vigas de acero. La ejecución de la obra se hizo por el interior de la vivienda sin afectar al establecimiento inferior. El cambio se hizo cuidadosamente por encima. Se va tuvi que sujetar provisonalmente el falso techo del establecimiento inferiory posteriormente sujetarlo al uevo forjado. Con la base de forjado ya sólida, se procedió a hacer la sustitución de la jácena superior. Esta se va tuvo que dimensionar haciendo la hipótesis de soportar cargas por tabiques de los pisos superiores.

Propuesta

La propuesta consistió en hacer dos zonas, siguiendo la estructura portante del edificio. La pared de 15 central divide la finca en dos espacios. En la banda del río queda una sala diáfana de 20 m2 y en parte de la calle otra de un 15 m2. Sin el encañizado del cielo raso el espacio es más alto de lo normal sin ser doble altura. Con estas premisas se quiso hacer un programa funcional completo. En la zona de día se debería haber una pequeña entrada, biblioteca, cocina, comedor, estar, galería y el lavabo. En la zona de noche, una habitación y un vestidor. Esta distribución se hizo con un solo mueble central que permitió inquibir todas esas funciones en un espacio tanto pequeño. Este mueble hecho con DM pintado contenía despensa, libros y al otro lado se apoyaba la zona de estar y comedor. El recorrido  perimetral y largo permitió conseguir un programa completo. 1-2-planta   9512-BIGA Distribució: 9512-ESTAR 2 9512-BIGA 9512-ESCALA altell  2 cuina 1-2-obra 9512-CUINABANY 9512-LAVABO 9512-ESTAR