REHABILITACIÓ A GRÀCIA

Ens trobem amb un pis típic de Barcelona. L’accés és pel centre de l’habitatge. Un passadís llarg connecta totes les peces. A les façanes dues finestres a cada una. Una és façana protegida i l’altre dóna a un pati que és del pis.  Entre les dues façanes, un immens passadís amb peces interiors i les cambres sanitàries, la cuina.

Decidim que la zona d’estar ha de ser la del pati i les habitacions, les que donen al carrer, tal i com és actualment. La destresa de la proposta consisteix en articular el passadís perquè sigui una peça contínua sense cantonades. Serà important anular totes les portes intermitges i els seus brancals. Aquest canal serpenteja i comunica les dues façanes de l’immoble. Enmig, les portes corredisses s’obren discretament per ensenyar els seu mosaics hidràulics recuperats a les  peces interiors.

El paviment de les habitacions i el de la sala d’estar es fa de parquet de fusta encolat a una nova solera plana. Entre la fusta s’incorporen catifes de mosaic hidràulic que s’ha recuperat del mateix habitatge amb cura. A cada estança hi ha un dibuix diferent. Hi ha peces amb moltíssims colors i dibuixos de diferents estils. A la cuina es deixa el mosaic de quadres de colors, als banys tenen dibuixos geomètrics i les habitacions i la sal tenen els mosaics més artístics. Passeu i veieu!

0913-josep i anna-paviment hidràulic i parquet 0913-09 0913-JOSEP I ANNA