REFORMA I AMPLIACIÓ HABITATGE GIRONA

En el moment d’entrar a la casa, varem tenir una grata sorpresa. La casa ja era bonica en sí mateixa.

De totes maneres, es notava que havien passat 20 anys en la manera de concebre la funcionalitat i la relació entre els espais de la casa.

La sala d’estar era freda, hi havia 3 graons entre el menjador i la sala. La cuina estava separada del jardí per l’escala de baixar al soterrani.

La volumetria clara de la casa en “L” no acaba de ser clara en  els recorreguts.

La reforma va consistir en adaptar el programa funcional a les necessitats noves.

A la façana nord, es va col·locar la porta d’entrada cap enfora, aprofitant l’ocasió per constuir una paret amb aïllament tèrmic i evitar pèrdues de calor per les parets i sòl existents.

1. Es va eliminar l’escala que feia de barrera entre la cuina i el jardí.  Es va col·locar un muntacàrregues per comunicar amb el garatge.

2. Es va afegir un espai de pèrgola a la sortida de la cuina

3. Es va ampliar l’habitatge en planta baixa amb l’addició de la sala d’estudi i de jocs pels nens, allargant el braç de la “L” curt a continuació de la cuina i aprop del jardí

4. La sala d’estar es va aïllar tèrmicament a terra, reduïnt el nº de graons del desnivell entre sala i menjador i ales parets de la cara nord.

5. Es va posar persianes graduables per tamissar la llum i afegir protecció amb les persianes baixades.

6. A la planta pis, es va afegir una habitació al programa funcional. Cada habitació té el seu petit lavabo. L’habitació principal quedava reduïda i es va ampliar per sobre del porxo d’entrada.

7. Es va fer tots els acabats de la casa de bell nou, ja que el terra era de moqueta, i els acabats havien quedat vells

0914-PICA D'ESTATS 100