REFORMA I AMPLIACIÓ D’UNA CASA AL BARRI DE PALAU-GIRONAREFORMA Y AMPLIACIÓN DE UNA VIVIENDA EN PALAU-GIRONA

En el moment d’entrar a la casa, varem tenir una grata sorpresa. La casa ja era bonica en sí mateixa.

De totes maneres, es notava que havien passat 20 anys en la manera de concebre la funcionalitat i la relació entre els espais de la casa.

La sala d’estar era freda, hi havia 3 graons entre el menjador i la sala. La cuina estava separada del jardí per l’escala de baixar al soterrani.

La volumetria clara de la casa en “L” no acaba de ser clara en  els recorreguts.

La reforma va consistir en adaptar el programa funcional a les necessitats noves.

A la façana nord, es va col·locar la porta d’entrada cap enfora, aprofitant l’ocasió per constuir una paret amb aïllament tèrmic i evitar pèrdues de calor per les parets i sòl existents.

1. Es va eliminar l’escala que feia de barrera entre la cuina i el jardí.  Es va col·locar un muntacàrregues per comunicar amb el garatge.

2. Es va afegir un espai de pèrgola a la sortida de la cuina

3. Es va ampliar l’habitatge en planta baixa amb l’addició de la sala d’estudi i de jocs pels nens, allargant el braç de la “L” curt a continuació de la cuina i aprop del jardí

4. La sala d’estar es va aïllar tèrmicament a terra, reduïnt el nº de graons del desnivell entre sala i menjador i ales parets de la cara nord.

5. Es va posar persianes graduables per tamissar la llum i afegir protecció amb les persianes baixades.

6. A la planta pis, es va afegir una habitació al programa funcional. Cada habitació té el seu petit lavabo. L’habitació principal quedava reduïda i es va ampliar per sobre del porxo d’entrada.

7. Es va fer tots els acabats de la casa de bell nou, ja que el terra era de moqueta, i els acabats havien quedat vells

0914-PICA D'ESTATS 100
0914-PICA D'ESTATS 000 Viewty Viewty 0914-PICA D'ESTATS 02 0914-PICA D'ESTATS 002 0914-PICA D'ESTATS 023 0914-PICA D'ESTATS 022 0914-PICA D'ESTATS 020 0914-PICA D'ESTATS 010En el momento de entrar en la casa, tuvimos una grata sorpresa. La casa ya era bonita en sí misma. Era necesaria una reforma?

De todas maneras, se notaba que habian pasado 20 anos entre la concepción de la funcionalida y la relación entre los espacios de la casa.

La sala de estar era fría, tanto en los materiales como por la falta de aislamiento, había 3 escalones que sepraban el comedor de la sala de estar. La cocina estaba separada del jardín por una escalera que accedía al garage. La cocina tenía salida a la parte lateral del jardín.

La volumetría clara de la casa en “L” no acaba de ser clara en esta casa, puesto que en la planta superior el brazo corto es solo una habitación y le falta programa e vestidor y baño.

La reforma consistió en adaptar la casa a la nueva funcionalidad.

En la fachada norte, se colocó la puerta de entrada hacia fuera, aprovechando la ocasión para constuir un pared con aislamiento térmico y evitar pérdidas de calor por las paredes y suelo existentes.

1. Se eliminó la escalera interior hacia el garage y se colocó un montacargas. La escalera de comunicación sería la exterior. s

2. Se añadió un apérgola al lado de la cocina para comedor de verano, junto al jardín y la piscina.

3. Se ampliaó el brazo corto de la “L”, a continuación de la cocina  con un espacio de juegos y estudio para los niños.

4. La sala d’estar ese aisló térmicamente , tanto las fachadas como en el suelo, con lo que se eliminó un escalón, habiendo menor desnivel entre comedor  y estar.

5. Se colocaron persianas graduables en planta baja para mayor confort lumínico y seguridad nocturna.

6. En la planta piso se amplió el espacio por encima del porche de la entrada lateral que proviene del garage, para poder inquibir el vestidor y el baño junto a la habitación principal

7. Se tuvo que pavimentar de nuevo, puesto que había moqueta en las habitaciones.

0914-PICA D'ESTATS 100
0914-PICA D'ESTATS 000 Viewty Viewty 0914-PICA D'ESTATS 02 0914-PICA D'ESTATS 002 0914-PICA D'ESTATS 023 0914-PICA D'ESTATS 022 0914-PICA D'ESTATS 020 0914-PICA D'ESTATS 010